Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer is bekroond met drie Blauwe Vlaggen, een unicum in Vlaanderen.

De uitmuntende kwaliteit van het water in de zwemvijver én de watersportvijver en dat van de Zilvermeerhaven Port Aventura zijn zopas bekroond met de Blauwe Vlag. De Blauwe Vlag is het kwaliteitslabel voor duurzaam watertoerisme, ze wordt elk jaar uitgereikt door Bond Beter Leefmilieu (BBL). Na drie Groene Sleutels eerder deze maand zijn de Blauwe Vlaggen een nieuwe prestigieuze bekroning voor het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer.

BBL reikte de Blauwe Vlag 2013 uit aan tien Vlaamse jachthavens en tien zwemvijvers.

Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer viel de afgelopen jaren tweemaal in de prijzen, met de zwemvijver en de Zilvermeerhaven. Dit jaar mag het domein voor de eerste maal zelfs drie vlaggen hijsen, ook het zuivere water van de water-sportvijver verdient nu een vlag!

Gedeputeerde Bruno Peeters, bevoegd voor Groen- en Recreatiedomeinen: “De toekenning van de drie Blauwe Vlaggen voor het Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer bewijzen dat het mogelijk is om een kwalitatief recreatief aanbod te doen, zonder daarbij het milieu en duurzaam toerisme uit het oog te verliezen. Wij voeren met het Zilvermeer een zeer milieubewust beleid en zijn bijzonder trots op deze bekroning.”

De Blauwe Vlag is een onafhankelijk milieukwaliteitslabel voor stranden, zwemplassen en jachthavens die voldoen aan strikte criteria voor waterkwaliteit, milieueducatie en –informatie, milieubeheer en veiligheid.

De Blauwe Vlag staat garant voor duurzaam watertoerisme. Het kwaliteitslabel is maar één jaar geldig.

De uitbaters die de Blauwe Vlag jaar na jaar mogen uithangen, leveren dus steeds meer inspanningen voor een beter milieu.

De Blauwe Vlag internationaal

De Blauwe Vlag is een initiatief van de Foundation for Environmental Education (FEE). Meer dan 3850 stranden en jachthavens uit 46 landen over heel Europa, Zuid-Afrika, Marokko, Tunesië, Nieuw-Zeeland, Brazilië, Canada en de Caraïben worden jaarlijks gelauwerd met de Blauwe Vlag. Bond Beter Leefmilieu Vlaanderen verzorgt het Vlaamse luik van deze internationale campagne.

Praktische info

 

waar: Provinciaal Recreatiedomein Zilvermeer, Zilvermeerlaan 2, 2400 Mol